24/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Više od 200 predškolaca na Dečjoj olimpijadi u Trpinji

4 min read

SAM_9950

U organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije u Trpinji je danas održana Dečja olimpijada koja je okupila decu predškolskog uzrasta iz dečjih vrtića sa ovog područja u kojima se vaspitno-obrazovni program izvodi na srpskom jeziku i ćirilici. Na igralištu Fudbalskog kluba “Sinđelić” okupilo se više od dve stotine mališana iz Trpinje, Bobote, Bršadina, Negoslavaca, Vukovara, Borova i Markušice.

Najvažnije je druženje dece jer je malo manifestacija na kojima se deca iz ovdašnjih vrtića mogu okupljati, kaže Radmila Latas, koordinatorka projekta i direktorica Dečjeg vrtića Zlatokosa iz Borova.

“Mi već imamo iskustva u organizaciji jer smo pre desetak godina bili domaćini male olimpijade u centralnom vrtiću u Boboti. Bit je najviše druženje, a osim druženja i sportskih aktivnosti da se malo upoznamo, družimo, takmičimo”, slaže se i Vesna Pavić, direktorica Dečjeg vrtića “Liliput” iz Trpinje koji je ovogodišnji domaćin Dečje olimpijade.

A nakon dvočasovnog takmičenja, najuspešniji su nagrađeni diplomama koje su dodeljene za prva tri mesta. U štafeti na 25 metara u kategoriji devojčica najbolje su bile takmičarke iz borovskog vrtića, drugo mesto pripalo je Dečjem vrtiću Vukovar 2, a treće mesto zauzele su devojčice iz “Liliputa” u Trpinji. U kategoriji dečaka najbolji su bili predškolci iz vrtića Liliput u Trpinji, drugo mesto osvojio je vrtić Vukovar 2, a treće mesto su zauzeli predškolci iz Markušice.

Marko Šević iz Bršadina bio je najbolji u skoku u dalj u konkurenciji dečaka, drugo mesto osvojio je Ognjen Pejić iz Negoslavaca, a treće Aleksandar Macura takođe iz Negoslavaca. U kategoriji devojčica najbolja je bila Nađa Stojanović iz Bršadina, druga je Teodora Leskovac iz DV Vukovar 2, a treća Anja Leskovac iz Bršadina. U trčanju na 50 metara , u kategoriji devojčica, najbrža je bila Marina Grozdanić iz Borova, drugo mesto podelile su Maja Ivanović iz Vukovara 2 i Milica Babić iz Bobote, dok je treće mesto osvojila Mia Mišanović iz DV Vukovar 2. U kategoriji dečaka Stevan Gagulić iz Bobote osvojio je prvo mesto, drugi je Lazar Todorović iz Vukovara 2, a na treće mesto plasirao se Stevan Tijanić iz Negoslavaca. U graničarima su pobedili predškolci Liliputa iz Bobote, drugo mesto pripalo je Negoslavcima, a treće Zlatokosi iz Borova.

Projekat ima za cilj promociju fizičke kulture i zdravog života u najranijem dobu, kao i značaj predškolskog vaspitanja, kaže predsednik županijskog Veća srpske nacionalne manjine Svetislav Mikerević koji je zahvalio svima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije – Ministarstvu spoljnih poslova Srbije – Upravi za saradnju s dijasporom, Generalnom konzulatu Srbije u Vukovaru, SDSS-u, Opštini Trpinja.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link