15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Hronika TV produkcije ZVO-a od sada i na RTRS-u

2 min read

milinovic i crnogorac

Televizijska produkcija Zajedničkog veća opština uspostavila je saradnju s Radio-televizijom Republike Srpske u okviru koje će televizijski sadržaji koji govore o Srbima iz Hrvatske biti dostupni i gledaocima u Republici Srpskoj. Ugovor o međusubnoj saradnji između dve televizijske kuće potpisali su u Banja Luci generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović i predsednik Zajedničkog veća opština Dragan Crnogorac. Ugovor se odnosi na emitovanje televizijske emisije “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema” na programima RTRS-a. “Ovo je za nas značajan trenutak i velika pomoć od RTRS-a i Republike Srpske. Mi, Srbi u Republici Hrvatskoj  smo, nažalost, u nekoj vrsti medijske blokade, a ovo je način i put da iz toga izađemo”, rekao je predsednik ZVO-a Dragan Crnogorac zahvalivši RTRS-u i Republici Srpskoj.

“Mogu da izrazim čast i zadovoljstvo što smo danas uspeli da konkretizujemo  razgovore koje smo vodili protekla tri meseca. Potpisali smo ugovor koji RTRS-u garantuje ejdnu zaista odličnu emisiju koja govori o tome na koji način žive Srbi u Hrvatskoj, s čime se susreću, jedan sadržaj koji je potreban RTRS-u, ali i našim ljudima koji žive u Hrvatskoj, istakao je generalni direktor RTRS-a Draško Milinović.

Emisiju “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema” samostalno proizvodi Televizijska produkcija ZVO-a od 2007. godine i do sada je proizvedeno preko 230 emisija koje su emitovane na Radio Televiziji Vojvodine i satelitskom programu Radio Televizije Srbije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.