24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Uspeh vukovarskih gimnastičarki u Valpovu

2 min read

15

Nastavljena je gimnastička takmičarska sezona. U subotu je u Valpovu je održano 2. kolo ženske sportske gimnastike KUP-a Hrvatske za regiju istok. Gimnastički klub Vukovar imao je svoje predstavnice u četiri kategorije u pojedinačnoj konkurenciji. U ekipnoj konkurenciji nastupio je u tri kategorije. Osim vukovarskih gimnastičarki nastupile su gimnastičarke iz Valpova, Đakova, Osijeka, Vinkovaca, Belog Manastira.

Svako kolo je prilika da se pokuša, dobrim rezultatom, izboriti plasman na državno prvenstvo, što je jako teško jer na državno može ići samo po jedna ekipa i četiri pojedinke iz svake kategorije. To je veliki izazov za sve klubove i plasman na državno prvenstvo je zaista veliki uspeh u ovako brojnoj i kvalitetnoj konkurenciji, kaže trener Đorđe Stojšić.

U kategoriji kafetkinja najbolje su se plasirale Valentina Mrkonja koja je osvojila drugo mesto i Nika Budim na trećem mestu. Mlađe juniorke su ekipno osvojile 1. mesto, a pojedinačno su najbolje rezultate postigle Ella Kalentić osvojivši 2.mesto i Miljana Poznanović koja se plasirala na 3.mesto.

Juniorke su ekipno bile druge, a među njima je Vanja Kiralj osvojila 2.mesto u pojedinačnoj konkurenciji. I seniorke su ekipno bile druge, a pojedinačno je najbolji rezultat ostvarila Tea Stojšić koja je osvojila 3.mesto.

Vukovarke su ukupno osvojile jedno zlato i dva srebra u ekipnoj te dva srebra i tri bronze u pojedinačnoj konkurenciji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.