27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Održan Sajam infromisanja VuMi

2 min read

SAM_9869

Povodom Evropskog dana informisanja mladih, u vukovarskom hotelu Lav u Vukovaru danas je održan Sajam informisanja mladih pod nazivom “VuMi” koji organizuje Proni centar za socijalno podučavanje u okviru projekta “Info centar za mlade”.

“Cilj sajma je podići nivo informisanosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske saradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara, ističe Karolina Šoš Živanović, voditeljka Info centra za mlade.

Na Sajmu su svoje programe predstavili Tehnička i Ekonomska škola, Učilište Studium, Evropski dom Vukovar, Mirovna grupa mladih Dunav, Zavod za zapošljavanje, Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-sremske županije, Gradsko društvo Crvenog krsta Vukovar, Udruženje za podršku žrtvama i svedocima, Gradska biblioteka Vukovar, Udruženje žena Vukovar, Volonterski centar i Regionalni info centar za mlade. Na sajmu je učestvovala i Policijska uprava vukovarsko-sremska koja se predstavila projektom “Zdrav za 5” . Mlade je posebno privukla prezentacija pijanih naočala koje simuliraju stanje pod uticajem alkohola ukazujući na opasnosti koje takvo stanje može prouzrokovati. Sajam je svečano otvorio Siniša Mitrović, službenik Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Grada Vukovara koji smatra da je vukovarsko civilno društvo jedno od jačih u Hrvatskoj pa i u regiji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.