Prvaci slavonske regije u košarci

 

borovski osnovci prvaci

Košarkaška reprezentacija petih i šestih razreda Osnovne škole Borovo učestvovala je kao prvak Vukovarsko-sremske županije na poluzavršnici državnog prvenstva u košarci u Slavonskom Brodu. Mladi Borovci su pod vodstvom trenera Milorada Manojlovića i i nastavnika Perice Radojčića ostvarili najveći uspeh koji je jedna sportska ekipa škole ostvarila, osvojivši titulu prvaka slavonske regije u konkurenciji pet županijskih prvaka.

Borovski osnovci su u prvoj utakmici savladali osječko-baranjskog prvaka, ekipu đakovačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića rezultatom 33:26. U drugoj utakmici su savladali Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice sa 36:12 i plasirali se u finale. U finalnom susretu Borovvci su odličnom igrom pobedili domaćina prvenstva slavonsko-brodsku osnovnu školu Dragutina Tadijanovića rezultatom 36:23 i više nego zasluženo osvojili prvo mesto te obezbedili učešće na finanlnom turniru državnog prvenstva.

Koševe za prvake postigli su: Ostojić Mihajlo 62, Cvijanović Malik 32, Jakovljević Milan 7 i Milanović Danijel 4. Igrali su još: Milošević Aleksandar, Janjić Vukašin, Spasojević Srđan, Bošnjak Ognjen i Dobrijević Saša.

Uz ovu lepu vest iz KK Borovo obaveštavaju ljubitelje košarke i navijače KK Borovo da večeras dođu u sportsku dvoranu u Borovu naselju i pomognu borovskim košarkašima da ostvare još jednu pobedu protiv ekipe “Stoja” iz Pule. Utakmica počinje u 20 časova.