19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Erdut u društvu najboljih

2 min read

opcina erdut

Institut za javne finansije (IJF), koji analizira u kojoj su meri hrvatske županije, gradovi i opštine u periodu od 2011. do 2014. godine koristili sredstva iz fondova Europske unije objavio je podatak koji opštinu Erdut svrstava u pet opština koje su povukle najviše sredstava. Rezultati su poražavajući za niz županija, opština i gradova. Naime, čak 85 odsto hrvatskih opština i više od polovine gradova u navedenom periodu nije koristilo novac koji im je Evropska unija stavila na raspolaganje.

U tom periodu opština Erdut je kroz nekoliko projekata povukla sredstva u iznosu od 3 miliona i 80 hiljada kuna, koja su je stavila na visoko drugo mesto. Reč je o projektima “Razvoj infrastrukture u poslovnoj zoni Bijelo Brdo”, “Sanacija i modernizacija već postojećih nerazvrstanih cesta u naselju Bijelo Brdo” te niz partnerskih projekata.

Ispred opštine Erdut je opština Darda sa 5 miliona i 990 hiljada kuna povučenih sredstava. Iza erdutske opštine su opštine Magdenovac, Podravska Moslavina i Marijanci.

Od hrvatskih županja najviše sredstava povukla je Splitsko-dalmatinska, potom slede Virovitičko-podravska, Istarska , Brodsko-posavska i Međimurska županija, a od gradova na prvom mestu je Senj, potom slede Osijek, Križevci, Zagreb i Koprivnica.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.