17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kanalizacija i u vikend-naselju Savulja

3 min read

IMG_20160511_110814

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović obišao je danas sa saradnicima i izvođačima radova trasu kojom će proći kanalizaciona mreža u vikend naselju Savulja.

“Danas smo obišli potez od ulice Đure Pucara do vikend naselja Savulja, u dužini od oko 4 kilometra gde je izvršeno iskolčenje trase koja ide putem. Problem je što se taj put tokom godina obrađivanja poljoprivrednih površina pomerio za nekoliko metara u jednu ili drugu stranu tako da će pojedini korisnici imati priliku da vide kolčiće u svojim njivama, međutim to je prava trasa kanalizacije koju su utvrdile geodete”, rekao je Baćanović te pozvao sve meštane koji imaju čestice na tom području da imaju razumevanja za izvođače i da se, ako se pojavi neki problem, obrate u opštinu Borovo. Baćanović je dodao da će na dva mesta doći i do pomeranja ograde koju su vlasnici, verovatno u neznanju, postavili na trasu buduće kanalizacione mreže. Radovi će krenuti za 15 do 20 dana,  kako bi se iskoristile povoljne vremenske prilike.

Inače, radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Borovu su u punom jeku. Do kraja jeseni biće završena prva faza radova koja obuhvaća potez od Crepulja do centra mesta. Druga faza je takođe započela, a ona obuhvaća izgradnju kanalizacije na potezu od Bulićeve ulice zaključno s ulicama Petra Kočića i Ive Andrića. Radovi u pojedinim ulicama, u Grobljanskoj i Železničkoj, takođe su završeni, a sada se radi Bulićeva ulica, deo Ratarske i ulice Đorđa Sremca, saznajemo od načelnika opštine Borovo Zorana Baćanovića. Načelnika Baćanovića pitali smo koliko će iznositi cena priključka na kanalizaciju.

“To je goruće pitanje koje mi svakodnevno postavljaju i meštani, ali do danas, nažalost, nemam konkretan odgovor. Prekosutra ću prisustvovati sastanku s direktoricom Vodovoda grada Vukovara i uručiću joj dopis u skladu sa zaključkom Opštinskog veća i nadam se da ćemo u dogledno vreme dobiti odgovor kako bi ljudi znali kolika je cena, jer je realno da već iduće godine, po završetku tehničkog pregleda prve faze, meštani iskažu interes za priključak, ali moraju znati uslove jer sasvim je sigurno da niko neće ugovarati priključak, a da prethodno ne zna kolika će mu biti cena”, zaključio je Baćanović.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.