23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Festival Etno muzike

2 min read

Zahvaljujući Udruženju čuvari srpskog identiteta i srpskih običaja iz Vukovara, kao organizatoru, te Vokalno instrumentalnom Etno ansamblu “Đurđevak” iz Bobote, kao saorganizatoru, Vukovar je dobio svoj Festival Etno muzike. Da postoji interes za ovu vrstu muzike, potvrdio je i odaziv publike, na 2. Festivalu Etno muzike, koji je održan u subotu, 7.maja od 19 časova, u sali bioskopa u Borovu naselju, ispunjenoj do poslednjeg mesta.

Po rečima predsednika Udruženja Čuvari srpskog identiteta i srpskih običaja Dragana Todića, organizacijom ove manifestacije žele podržati Vokalno instrumentalni Etno ansambl “Đurđevak”, koji na našem području neguje ovu vrstu etno i izvorne, narodne muzike. Očuvanje kulturnog nasleđa, podseća naš sagovornik, garant je ostanka i opstanka srpske zajednice na ovim prostorima.

U programu je učestvovao ansambl “Gledanice” iz Beograda uz pratnju na harmonici osnivača Ratislava Blagojevića, Vojvođanski narodni orkestar “Gajde” iz Bačke Palanke, ženska pevačka grupa “Tramošnjanke” KUD-a “Mladost ” iz Bača, Vokalno instrumentalni Etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote, harmonikaš Novica Todić i ženska pevačka grupa KUD-a “Branko Radičević” iz Darde, Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, ženska pevačka grupa Slovačkog kulturno-umetničkog društva “Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove, ženska pevačka grupa “Vardarke” Makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci” iz Osijeka, Vukovarsko srpsko pevačko društvo “Javor” i mladi frulaš Bogdan Marković iz Jagodine. Program je vodio poznati televizijski voditelj Živorad Nikolić – Žika Šarenica iz Beograda.

Organizaciju manifestacije, između ostalih, podržali su Opština Trpinja i Vukovarsko-sremska županija.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.