25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Proslava Vaskrsa u Borovu

4 min read

WP_20160501_003

Svečanim liturgijama u hramu Svetog Stefana, kojima je prisustvovao veliki broj vernika i dece i već tradicionalnom manifestacijom “U susret Vaskrsu”, u Borovu je juče proslavljen najveći i najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs.

“Svim vernicima u ime SPCO Borovo želim da čestitam Vaskrs, radosnim hrišćanskim pozdravom Hristos Vaskrse. Danas je u našoj crkvi već tradicionalno prisutno dosta vernika i dece. Na današnjoj liturgiji pričestilo se 130 vernika” kazao je drugi borovski paroh, jerej Marko Šukunda.

Vernicima je poželeo da u porodičnom okruženju i radosti proslave ovaj praznik nad praznicima, pošto je to najveći hrišćanski praznik, budući da je Gospod pobedio smrt i da se radujemo svakom danu kao Vaskrsu.

Posle liturgije, koja je u mesnom hramu počela u 9 časova, održano je takmičenje za najlepše oslikano i najtvrđe kokošje jaje, na kojem su učestvovala deca iz borovskog Vrtića i Osnovne škole, u sklopu manifestacije “U susret Vaskrsu” čiji je organizator Udruženje “Plavi Dunav” iz Borova.

Tročlana komisija u sastavu – Milan Poznanović, Mladen Nedić i Mica Kozar izabrala je najlepše oslikana jaja, u konkurenciji dece iz vrtića i škole.

U konkurenciji dece predškolske dobi prvo mesto osvojila je Ana Poznanović, koja je na dar dobila srebrnu narukvicu. U osnovnoškolskom uzrastu prvo mesto pripalo je 8-godišnjoj Heleni Vučković, koja je takođe prigodno darivana srebrnom narukvicom.

U takmičenju za najtvrđe kokošje jaje, u konkurenciji preko stotinu takmičara, pobedio je 12-godišnji David Erić, koji je na dar dobio srebrni lančić s priveskom. Sponzor takmičenja i ove godine bila je Zlatara “Rim”, vlasnika Rajka Lukića.

Ovogodišnja manifestacija okupila je dosad najveći broj takmičara, potvrdio je u izjavi za Radio Borovo predsednik Udruženja “Plavi Dunav” Ratko Grebić.

“Ovo je osma Tucijada. Prijavilo se 109 takmičara, što je najveći broj takmičara dosad. Svima želim sve najbolje povodom Vaskrsa i Prvomajskih praznika. Želim da iduće godine imamo još više takmičara i posetilaca, jer je ovo jedna lepa manifestacija, koja bi trebalo da ostane naša pravoslavna tradicija”, rekao je Grebić.

Najuspešnije takmičare darivali su slatkim paketima borovsko Udruženje “Plavi Dunav” i po prvi put svu decu Opštinska organizacija SDSS-a opštine Borovo.

“Opštinska organizacija SDSS-a ove godine po prvi put deci poklanja slatkiše povodom uskršnjih praznika. Svim meštanima Borova i slušaocima Radio Borova želim svako dobro, sreću, mir, zdravlje, ljubav i blagostanje. Neka Vas Bog čuva! Hristos Vaskrse” poručio je u izjavi za Radio Borovo načelnik opštine Borovo i predsednik borovske organizacije SDSS-a Zoran Baćanović.

Dodaćemo i da je generalni pokrovitelj manifestacije bila opština Borovo, a medijski sponzor Radio Borovo.

U programu jučerašnje manifestacije “U susret Vaskrsu” učestovali su i tamburaši KUD-a “Branislav Nušić” iz Borova, koji su se potrudili da ovaj praznik hrišćanske radosti protekne u veselju

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link