VSNM opštine Borovo organizovalo izlet u Beograd

WP_20160423_001

Veće srpske nacionalne manjine opštine Borovo organizovalo je proteklog vikenda jednodnevni izlet u Beograd, za 50 izletnika iz Borova i Vukovara.

Izletnici su obišli Dorćol, deo Beograda koji se nalazi u najstarijem gradskom jezgru, u gradskoj opštini Stari grad, zatim Kalemegdan , najveći beogradski park i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks, gde se proteklog vikenda održavao 3. “Vitez fest”.

Razgledali su i crkvu Ružicu na Kalemegdanu, najstariju crkvu u srpskoj prestonici, prošetali Knez Mihajlovom – beogradskom pešačkom i trgovačkom zonom i Skadarlijom, boemskom četvrti u centru Beograda. U Istorijskom muzeju Srbije pogledali su izložbu o naučniku Mihajlu Pupinu, pod nazivom “Pupin – od fizičke do duhovne realnosti”.

Subotnji izlet završio je odlaskom na predstavu “Volvo kamioni”, na sceni beogradskog pozorišta Atelje 212, koja je adaptacija istoimenog romana norveškog pisca Erlenda Lua, u postavci mlade beogradske rediteljke Maje Maletković. Glavnu ulogu igra Vladislav Mihailović, a u glumačkom ansamblu su i Gorica Popović, Mladen Andrejević i dečak Miloš Klanšček.