13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ministarka rada posetila Vukovar

2 min read

2016-04-22-214

Ministarka rada i penzionog sistema Nada Šikić posetila je danas Vukovarsko-sremsku županiju i grad Vukovar. Nakon sastanka s vukovarsko-sremskim županom Božom Galićem, u Palati Srem je održano javno savetovanje o nacrtu sažetka Poziva za dostavu projektnih predloga u okviru Fonda evropske pomoći za socijalno ugrožene Operativnog programa za hranu i materijalnu pomoć od 2014. do 2020. godine.

“Nadam se da ubuduće nećemo dolaziti isključivo s programima socijalne pomoći, nego da ardimo saradnju u kojoj binmogli napraviti otvaranju novih radnih mesta i zapošljavanja. Svaku političku podršku koju može dobiti ova županija od mog ministarstva, uvek će dobiti”, kazala je ministarka.

Župan Božo Galić je rekao kako od svih ministarstava očekuje da daju podršku u Vladi da se potencijali Slavonije maksimalno iskoriste. Podržavam socijalne programe i projekte, ali želim da se korištenjem postojećih potencijala otvaraju nova radna mesta, rekao je Galić. Na području Vukovarsko-sremske županije trenutno je nezaposleno oko 16.500 ljudi. Zimus je, kaže župan, bilo preko 20 hiljada. Naveo je i podatak da je u Vukovarsko-sremskoj županiji BDP za 42 odsto manji od proseka u Hrvatskoj.

Fond evropske pomoći za socijalno ugrožene osnovala je Evropska komisija i provode ga sve zemlje članice kroz dva aspekta – pružanje materijalne pomoći i osiguranje hrane, pojasnila je Katarina Ivanković Knežević, pomoćnica ministarke rada i penzionog sistema.

“Danas predstavljamo dva konkursa, jedan se odnosni na materijalnu pomoć, a drugi odnosi na sufinansiranje hrane za decu u školama porodicama koje to ne mogu osigurati. Oba konkursa biće raspisana u maju”, kazala je Knežević. Za period od 7 godina obezbeđeno je 43 miliona evra.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link