24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zelena čitaonica Vukovara

2 min read

Zelena_citaonica

Info centar za mlade Vukovar u saradnji sa Gradskom bibliotekom Vukovar sutra organizuje volontersku akciju s ciljem uređenja Zelene čitaonice.
 
Naime, Gradska biblioteka Vukovar poklonila je 2014.godine gradu Vukovaru “Zelenu čitaonicu grada” u okviru centralne aktivnosti “Likebook 3” vukovarskog Sajma knjiga. Akciju je činila sadnja cveća, začinskog bilja, trajnica te rasade raznog povrća, a za tu priliku osmišljen je i napravljen glagoljični logo Gradske knjižnice Vukovar. Prostor je uređen sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost, a cilj celokupne akcije bio je približiti biblioteku i njene usluge građanima i posetiocima Vukovara. Biblioteka prigodnim akcijama te u saradnji s volonterima iz godine u godinu brine o uređenju prostora. S obzirom da je Zelena čitaonica proteklih godina ispunila očekivanja, kako gradske biblioteke, tako i građana, želja nam je da ovom volonterskom akcijom, volonterskim snagama Info centra za mlade Vukovar, u saradnji s Gradskom bibliotekom Vukovar, ponovo osvežimo i uredimo prostor, kako bi građani grada Vukovara i dalje mogli koristiti i provodit
i svoje slobodno vreme u prostoru Zelene čitaonice, poručuju iz vukovarskog Proni centra za socijalno podučavanje.
 
Volonterskom akcijom Info centar za mlade Vukovar i Gradska biblioteka Vukovar žele dati svoj doprinos u obeležavanju Dana planete Zemlje. Akcija će biti održana sutra, 22. aprila, u periodu od 10 do 13 časova. U akciju će biti uključeno 15 volontera i predstavnika Info centra za mlade Vukovar, a dobrodošli su i svi zainteresovani, koji im se žele pridružiti.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.