24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Usvojene izmene Prostornog plana

3 min read

5A

Opštinsko veće opštine Borovo usvojilo je na sinoćnjoj sednici odluku o donošenju Trećih izmena i dopuna Prostornog plana uređenja Opštine Borovo. Odluka je doneta jednoglasno, a prema rečima načelnika Zorana Baćanovića ovom odlukom dovršen je proces koji je započeo pre nešto manje od godinu dana.

“Ono što je najvažnije u ovom prostornom planu to je pozicija reciklažnog dvorišta koja nije bila dobro pozicionirana i koju smo morali menjati što smo i učinili kroz javnu raspravi i predlog izmena i dopuna. Program sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost koji finansira izradu projektne dokumentacije za reciklažno dvorište produžen je do kraja aprila. Zbog toga je bitno da donesemo ovu odluku kako bi mogli završiti izradu projektne dokumentacije za reciklažno dvorište i poslati je u Fond”, rekao je Baćanović.

Ostale izmene odnose se na građevinsko područje na teritoriji opštine Borovo, odnosno prenamenu sa onih delova koji u budućnosti neće biti izgrađeni na druge delove. Time se otvorila mogućnost da ljudi uz glavnu cestu, duž Školske i Ozrenske ulice, imaju mogućnost gradnje kao i u vikend naseljima Gradac i Savulja. Predviđene su i trase za biciklističku rutu Dunav 6 te proširenje biciklističke staze duž Borova što ćemo raditi u nekom narednom periodu ukoliko bude bilo sredstava. Bitna stvar je i proširenje preduzetničke zone na područje tzv. crnog puta za potrebe Mesne industrije “Bođirković” čiji je vlasnik izrazio želju da na tom području, na svojoj čestici, gradi proizvodne pogone”, rekao je načelnik. Dodao je da su izmene prostornog plana usklađene sa sadašnjim potrebama opštine Borovo i da u nekim delovima nisu mogle dati kvalitetnija rešenja zbog procedure koja je nalagala način postupanja.

“Bio bi najsrećniji da smo mogli doneti novi prostorni plan, a ne izmene, ali to nismo bili u mogućnosti jer nije usvojen prostorni plan na nivou države. Protekom nekog vremena ovaj plan će doživeti svoje izmene i tada se iskreno nadamo da ćemo moći doneti novi”, zaključio je Baćanović.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.