27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Filozofski kafe u Magisu

2 min read

Filozofski_cafe,_travanj

Nakon kraće pauze u martu, filozofski caffe se vraća u poetry caffe Magis u Osijeku. Novo filozofsko druženje zakazano je za petak, 22. aprila ove godine u 19 časova.

Filozofski caffe u Magisu se kroz proteklih više od godinu dana utemeljio kao prostor na kojem možete javno raspravljati o važnim društvenim temama. Na filozofskom caffeu su do sada učestvovali srednjoškolci, studenti,profesionalci raznih zanimanja i penzioneri. Za učešće u
filozofskom caffeu nije potrebno teorijsko ili istorijsko poznavanje filozofije – dovoljno je usuditi se kritički promišljati o svetu koji nas okružuje te problemima koji su važni za društvo u kojem živimo i za nas kao pojedince, članove društva.

Teme koje učesnici mogu predložiti na filozofskom caffeu su filozofske, etičke, političke, kulturne, društvene itd. Učesnici sami predlažu i biraju temu rasprave, na licu mesta. U javnoj raspravi, koju vodi moderator, učesnici iznose vlastite ideje, poglede, razmišljanja i stavove koje brane argumentima u civilizovanom dijalogu, poštujući druge učesnike i njihovo pravo na reč.

Na prošlom filozofskom caffeu, u februaru, raspravljalo se o pitanju učimo li u školama ono što će nam zaista i trebati u životu, a na dosadašnjim druženjima teme o kojima se raspravljalo bile su vezane za uloge životnih vrednosti, eutanazije, empatije, odnosa crkve i države, savršenog društvenog uređenja, jednakosti spolova i drugih aktuelnih pitanja.

Pridružite nam se i ovoga puta u udobnom prostoru poetry caffea Magis, u druženju i razgovoru uz kafu, u petak 22. aprila u 19 časova, poručuje moderator filozofskog cafea Zoran Kojčić.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.