18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poziv za Demo akademiju

2 min read

demo akademija

Volonterski centar Osijek i PRONI Centar za socijalno podučavanje pozivaju sve zainteresovane na učešće u programu obrazovanja za demokratiju – „Demo akademija“. Reč je o jednogodišnjem, multidisciplinarnom programu obrazovanja o demokratiji, koji je usmeren na razvoj znanja, jačanje veština te oblikovanje stavova i ponašanja koji su osnova društvenog angažmana građana, a važni su za realizaciju ljudskih i građanskih prava i odgovornosti.
 
Sadržajno i metodološki program omogućava učenje i istraživanje kroz povezivanje teorije i prakse te istraživanje područja kao što su demokratija i civilno društvo, ljudska prava, socijalna kohezija, kultura mira, održivi razvoj i Evropska unija.
 
„Demo akademija“ počinje 6. maja ove godine i traje do maja 2017. godine.
 
U edukaciju se mogu uključiti predstavnici organizacija civilnog društva i aktivni pojedinci s područja Slavonije i Baranje koji doprinose razvoju demokratije, ljudskih prava, solidarnosti i smanjivanju diskriminacije te su otvoreni za različitosti, istraživanje i pomicanje ličnih granica, promišljaju o društvu u kojem živimo i žele aktivno doprinositi društvenom razvoju, naročito na lokalnom nivou.
 
Rok prijave je 24. april ove godine.
 
Više o edukaciji i načinu prijave možete naći na internet stanici www.demoakademija.vcos.hr <http://www.demoakademija.vcos.hr/>.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link