15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kontrola prskalica

2 min read

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preduzeće Agro Elektronika iz Višnjevca, ovlaštena ispitna stanica Ministarstva poljoprivrede obaveštava poljoprivrednike o ispitivanju uređaja za zaštitu bilja – prskalica i raspršivača.

Svi uređaji za primenu sredstava za zaštitu bilja moraju biti ispitani u skladu sa Zakonom o održivoj upotrebi pesticida i ta ispitivanja mogu provoditi samo ovlaštene organizacije Ministarstva poljoprivrede. Po uspešno obavljenom pregledu svaki uređaj dobiće potvrdu i nalepnicu na kojoj je označeno važenje izdanog certifikata.
Za nove uređaje koji su proizvedeni i kupljeni nakon 01.01.2013.g., potreban je samo unos podataka u bazu Ministarstva pri čemu se prilaže račun i valjanost znaka koji iznosi 5 godina od dana kupovine.
Svi ostali uređaji moraju pristupiti redovnom pregledu, valjanost znaka je 3 godine i nije potreban račun.
Uređaji proizvedeni pre 1995. godine moraju obavezno izvršiti pregled jer je zakonski rok istekao 2014.g., a vlasnici uređaje moraju detaljno očistiti i iznutra i izvana. Ispitivanje uređaja će se vršiti u sredu, 13. aprila u Poljoprivrednoj zadruzi Brestove međe u Borovu , a u četvrtak,14. aprila na Ekonomiji Poljoprivredne zadruge Negoslavci ; sve u vremenu od 8 do 15 časova – obaveštavaju iz preduzeća AGRO- ELEKTRONIKA.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link