15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pehar za treće mesto

2 min read

kosarkaski vikend

Proteklog vikenda košarkaši Borova bili su veoma aktivni. Prvi tim je u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za popunu 1. hrvatske lige u Osijeku savladao Osječki Sokol, rezultatom 83:75. Najefikasniji u ovom susretu bili su Brocić s 26 koševa, Bosić s 18 i Rajšić i Pejaković sa po 12 koševa.
 
Drugi tim Borova je u zadnjem kolu hrvatske B1 lige poražen u Orahovici od istoimene ekipe, rezultatom 74:62. Najefikasniji u ovom susretu bili su Brocić sa 28 koševa, Knežević Dušan s 15 i Ravkić s 13 koševa.
 
Klinci Borova su u utakmici Fajnal for prvenstva Slavonije bili bolji od ekipe Slavonskog Broda 1946. pobedivši ih s 73:53. U ovom susretu istakli su se Cvijanović Malik s 31 košem i Veselinović Miloš s 15 koševa.
 
Devojčice iz Škole košarke Košarkaškog kluba Borovo su u Slavonskom Brodu poražene od Brođanki, nakon produžetka, rezultatom 40:37, a u drugoj utakmici i od osječke Murse, rezultatom 29:19. Najbolje u redovima Borovčanki bile su Bosić Melani s 21 košem, Brocić Sanja sa 17 i Todorović Milica s 8 koševa.
 
Muška košarkaška reprezentacija Osnovne škole Borovo je u poluzavršnici državnog prvenstva Hrvatske u Slavonskom Brodu osvojila pehar za treće mesto. U polufinalu su Borovčani nesrećno poraženi od Požege sa 43:41, a u borbi za treće mesto su deklasirali domaću ekipu Slavonskog Broda sa 50:20. Ovaj sjajan uspeh, pod vodstvom trenera Perice Radojčića i Milorada Manojlovića, ostvarili su Jakovljević Aleksandar, Dugić Momčilo, Bošnjak Jovan, Bosić Marko, Mikleušević Alen, Mrđanović Lazar, Lukić Milovan, Arsić Gordan, Ostojić Mihajlo, Cvijanović Malik, Bogdanović Milivoj i Milojević Miloš.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link