15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Premijer u Vukovaru

2 min read

SAM_9805

Predsednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas i sutra boravi na području Vukovarsko-sremske županije. U Vukovaru se danas sastao sa predstavnicima lokalne i regionalne samopurave, gradonačelnicima, načelnicima i preduzetnicima, kako bi na licu mesta čuo s kojim problemima se suočavaju u nastojanjima da se područje županije ekonomski počne razvijati. Premijer je pre dva dana spomenuo stranog investitora koji traži 10 hiljada hektara zemlje, a danas je to pojasnio.

“To je investitor s područja Bliskog istoka. Došao sam da vidim da li možemo pronaći neki model investiranja. Ne mora to biti 10 hiljada hektara, može i 5, ali je važno da posložimo jedan model jer svuda u svetu kooperativa funkcioniše. U Hrvatskoj imammo 800 hiljada hektara koje se uopšte ne koristi. Investitori su spremni, samo treba pronaći soluciju”, rekao je Orešković te najavio osnivanje fonda od 500 miliona evra za kreditiranje preduzetnika i izmenu postupka javne nabavke koji je, kako je rekao, katastrofalan i prekomplikovan.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše izjavu Tomislava Karamarka koji je rekao da će Orešković biti premijer samo dok ima podršku HDZ-a, premijer je odgvorio: ” Ne znam šta bih tu mogao da komentarišem.Mi smo tim i imamo zajedničke ciljeve. Moj fokus je budućnost. Danas sam tu i imam podršku Domoljubne koalicije i Mosta. Moj stav se od prvog dana nije promenio. Tu sam da pomognem hrvatskim građanima.”

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.