06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zlato Melani Bosić

2 min read

Melani

Velikim finalom održanim u subotu, 19. marta u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt u Osijeku, četvrta sezona Dvoranske lige Slavonije i Baranje uspešno je privedena kraju.
 
Ove godine nastupilo je rekordnih 228 takmičara. Osim članova osječke Slavonije svoje predstavnike imali su i Atletski klubovi Cibalia iz Vinkovaca, Marsonia iz Slavonskog Broda te Atletski klubovi Otok i Požega. Liga se sastojala od četiri kola, odnosno pet disciplina. Trčala se jedna kraća deonica od 60 metara i jedna duža deonica od 260,390 ili 520 metara, zavisno o kategoriji, bacala se medicinka i skakalo u dalj.
Mlađe kategorije još su se takmičile u bacanju dečjeg koplja, dok su se najstarije kategorije, mlađi kadeti i kadetkinje, okušale u skoku u vis. Svakom takmičaru bodovali su se ostvareni plasmani.
 
Na ovom atletskom takmičenju učestvovala je i 12-godišnja Melani Bosić, učenica šestog razreda Osnovne škole Borovo, koja se takmiči za Atletski klub Slavonija – Žito iz Osijeka i u konkurenciji mlađih kadetkinja, sa 395 bodova, osvojila prvo mesto. Melani se takmičila u skoku u dalj i vis, bacanju medicinke, u trci na 520 metara i finalnoj trci na 60 metara. Pre proglašenja najsvestranijih mladih atletičara u Slavoniji i Baranji održana je i revijalna štafeta.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.