12/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Svaka kap je važna

3 min read

SAM_9775

Povodom Svetskog dana voda koji se obeležava sutra 22.marta, komunalno preduzeće Čvorkovac – vodne usluge iz Dalja i ove godine je raspisalo konkurs za učenike osnovnih škola u Dalju i Bijelom Brdu te Srednje škole Dalj, na temu “Teče i teče, teče jedan slap – Šta u njemu znači moja mala kap?” . Kao posebna kategorija na raspisani konkurs javila su se i deca iz Dečjeg vrtića “Mali princ” u Dalju i Bijelom Brdu. Svi učesnici konkursa poslali su svoje literarne, likovne, dramske i filmske radove, koje su imali priliku da prezentuju na današnjoj svečanosti u prostoru Kulturnog i naučnog centra “Milutin Milanković” u Dalju. Ovogodišnji fond nagrada iznosio je 3 hiljade kuna, po 300 za svaku od učeničkih grupa.

“Ovo je već deveta godina kako preduzeće Čvorkovac zajedno s decom iz vrtića, osnovcima i srednjoškolcima na ovaj način obeležava Svetski dan voda. Svaki puta mislimo da ćemo edukativnim sadržajima koje smo pripremili za decu, mi nešto njih naučiti, ali iskreno, svaki puta se izenadimo jer i mi učimo od njih”, kaže direktorica Čvorkovca Anđelka Tomašević dodajući da su voda i okoliš na području erdutske opštine u dobrim rukama.

To su pokazali i ovogodišnji radovi. Bilo je tu crteža, pesama,sastava, igrokaza, maketa Zemljine kugle …s puno informacija i korisnih saveta kako očuvati bogatstva koja nam je priroda dala na uživanje. Učenici iz Osnovne škole Bijelo Brdo i ove godine su snimili kratak film. Njihova mentorica bila je nastavnica Tihana Maras koja u bjelobrdskoj osnovnoj školi vodi dramsku grupu. Ova grupa je i prošle godine snimila video-spot posvećen očuvanju voda s kojim se ove godine javila i na konkurs Hrvatskih voda i osvojila nagradu. Od ukupno 18 škola koje su konkurisale bjelobrdska osnovna škola se našla među dve najbolje. Sutra putuju u Zagreb na dodelu nagrada.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.