27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Premijera “Enklave” u Borovu

2 min read

enklava-(2)_620x0

Srpski narodni forum organizovao je tokom proteklog vikenda u Borovu dve projekcije dugometražnog igranog filma “Enklava”, autora Gorana Radovanovića, koji tematizuje život Srba u malim izolovanim zajednicama na Kosovu i Metohiji, a radnja se dešava neposredno nakon pogroma Srba u martu 2004.godine.
 
S obzirom da su sve karte za subotnju projekciju u velikoj sali Kulturnog centra Borovo unapred rasprodate, organizovana je i nedeljna projekcija, kaže generalni sekretar SNF-a Zoran Kojić.

Sav prihod od donacijskih ulaznica ide u humanitarne svrhe, za manastir Visoki Dečani, odnosno u fond za enklavu Goraždevac kod Peći.
 
Zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Goraždevcu, jednoj od najvećih metohijskih enklava, Bratstvo manastira Visoki Dečani, navijači Crvene Zvezde „Delije” i Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” prikupljaju novac kako bi se u ovom selu poboljšala bezbednost, odnosno uveo video nadzor.
 
Inače, ovo je prva projekcija filma u Hrvatskoj. U filmu “Enklava” igra vrhunska glumačka ekipa, predvođena Nebojšom Glogovcem, Anicom Dobrom, Miodragom Krivokapićem i Nenadom Jezdićem. Film je dosad prikazivan i nagrađivan na brojnim festivalima širom sveta, od Meksika do Rusije, a bio je i srpski kandidat za 88. dodelu Oskara, održanu 28. februara ove godine, u kategoriji najboljeg dugometražnog igranog filma na stranom jeziku u 2015.godini.
 
 
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.