15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Premijera Enklave u Borovu

2 min read

enklava

Film ”Enklava”, autora Gorana Radovanovića, premijerno će biti prikazan u Hrvatskoj u subotu, 19. marta 2016. godine u biskopskoj sali Kulturnog centra u Borovu. Početak projekcije, koja je humanitarnog karaktera, je u 19 časova i 30 minuta, a donacijskom ulaznicom svaki gledalac pomaže enklavu! Film obrađuje temu položaja Srba koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji nakon 1999. godine u malim izolovanim zajednicama – enklavama. Šta se dešava kada neko premine u enklavi, a groblje se nalazi izvan nje, na neprijateljskoj teritoriji? U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan osamdesetogodišnji starac će ipak biti sahranjen, i to zahvaljujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice, srpsku i albansku – da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani.

Zbog izuzetnog interesovanja, prvobitna projekcija zakazana za subotu, 19. 3. 2016. je rasprodana, tako da je organizator Srpski naordni forum odlučio organizovati projekciju i u nedelju, 20.marta takođe sa početkom u 19:30 časova.

Donacijska ulaznica od simboličnih 20 kn biće uplaćena na račun Manastira Visoki Dečani, koji je svojevrsno koordinaciono telo za pomoć enklavama na Kosovu i Metohiji, konkretno, za Goraždevac gde je i akcija u toku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link