13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pesme tihe nostalgije

2 min read

DSCN5780

U biblioteci Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Pododbora Borovo sinoć je održana promocija pesničke zbirke “Pesme tihe nostalgije” Desanke Šijaković. Nakon tri knjige pesama za decu “Moje detinjstvo”, “Lepo je voleti” i “Devojčica i trešnje” ova zbirka je presek zrelog pesništva borovske pesnikinje.  Autorku i njen rad predstavila je predsednica borovske Prosvjete Sretenka Čaović. Ovo društvo je izdavač knjige, a profesorka Čaović urednik i lektor izdanja. Stihove Desanke Šijaković kazivali su Danijela Atlagić, Duška Milinković i Ružica Radulović – Nenezić. Na izdavača čeka i nova zbirka pesama za decu borovske pesnikinje, u saradnji s Dečjim vrtićem “Zlatokosa” iz Borova koja će biti ilustrovana dečjim radovima.
 
Sinoć je u biblioteci borovskog Pododbora otvorena i izložba skulptura i duboreza Mićuna Nenezića, brata Desanke Šijaković, koji je i ilustrator njene nove knjige. Izložbom je obeleženo 55 godina umetničkog rada ovog stvaraoca. Izloženo je 30-ak skulptura i duboreza.  Retrospektivnu izložbu Mićuna Nenezića zainteresovani mogu pogledati u biblioteci borovske Prosvjete, još danas, sutra i u petak, u vremenu od 16 do 20 časova. U programu sinoćnje umetničke večeri učestvovala je i tamburaška sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova s odabranim repertoarom starogradskih i narodnih pesama.
 
Više o ovom programu poslušajte u “Pozivnici” emisiji iz kulture, koja je na programu Radio Borova u četvrtak, 24.marta od 12 časova i 10 minuta. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link