10/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Uključivanje+uživanje=zapošljavanje

2 min read

WP_20160309_014

U organizaciji Udruženja B.a.B.e. iz Zagreba i Volonterskog centra Vukovarsko-sremske županije juče je u velikoj županijskoj većnici u Vukovaru održana završna konferencija projekta “Uključivanje+uživanje=zapošljavanje”.
 
Nosilac projekta i vodeći partner u provođenju svih aktivnosti je Udruženje B.a.B.e. Zajedno s partnerima na projektu – Kućom ljudskih prava iz Zagreba, Evropskim domom Vukovar, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Vukovar i Centrima za socijalnu zaštitu iz Vukovara i Županje, predstavili su rezultate provođenja ovog projekta, primere dobre prakse, instrumente za angažovanje volontera i i poboljšanje njihove zapošljivosti na području naše županije.
 
“Kroz ovaj projekat smo okupili sve zainteresovane, s posebnim osvrtom na socijalno isključene grupe, kako bi ih podstakli da se uključe u volontiranje i steknu nova znanja i veštine, usavrše kompetencije i postanu aktivni članovi društva” kaže Marina Fury iz Udruženja B.a.B.e., predsednica Volonterskog centra Vukovarsko-sremske županije i voditeljka projekta. Glavni cilj projekta bio je osnivanje županijskog Volonterskog centra, koji je osnovan u drugoj godini provođenja ovog projekta sa sedištem u Županji. Osnivačka skupština održana je 27. marta prošle godine. Danas u svojoj bazi imaju preko 80 volontera i više od 52 organizatora volontiranja, dodaje naša sagovornica.
 
Na konferenciji u Vukovaru predstavljena je i publikacija “Socijalno uključivanje najranjivijih grupa: lokalni instrumenti za angažovanje volontera i poboljšanje njihove zapošljivosti” .
 
Projekat je sufinansiran od strane Evropske unije iz Evropskog socijalnog fonda i Ureda za udruženja Vlade Republike Hrvatske.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.