17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Info plus 09.03.2016.

2 min read

info plus-slider

Ministar nauke, obrazovanja i sporta Predrag Šustar posetio je Vukovarsko-sremsku županiju. Hrvatska ne može ići u demografsku obnovu ako zapostavi obrazovanje, poručio je ministar. Najavio je i konkretne projekte, među kojima je prioritet obnova Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru. O programima po kojima se u vukovarskim školama nastava odvija na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, ministar Šustar je rekao da su nacionalne manjine bogatstvo Hrvatske te treba biti oprezan i nastojati da se dođe rešenja koje svima odgovara.

Udruženje žena Vukovar organizovalo je juče u svojim prostorijama proslavu Međunarodnog dana žena. Koordinatorka Udruženja Mirjana Mizdrak – Mišanović upozorila je, u razgovoru za Radio Borovo, da ovaj praznik s godinama sve više gubi na svom osnovnom značaju. 

Debatom o ulozi žena u demografsko obnovi , Dan žena su juče obeležili Komisija za ravnopravnost spolova Vukovarsko-sremske županije, Udruženje B.a.b.e. i Sigurna kuća.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.