17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Saopštenje vukovarskog SDSS-a

3 min read

SDSS_logo

Gradska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar oglasila se povodom saopštenja Gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke i Srpske narodne stranke od 1. marta ove godine godine, kako bi građane Vukovara upoznali sa situacijom oko usvajanja i neusvajanja finansijskih izveštaja vukovarskih dječjih vrtića.
“SDSS se zalaže za transparentan rad u skladu sa zakonom i za jednak tretman svih gradskih ustanova. Brine nas činjenica da se nejednako postupa s dječjim vrtićima u gradu Vukovaru. U prilog tome navodimo činjenicu da su navedene stranke prihvatile izveštaj Dječjeg vrtića Vukovar 1, iako postoje saznanja da je Ministarstvo finansija takav izvještaj odbacilo i poslalo natrag, dok izveštaj Dječjeg vrtića Vukovar 2, koji je prihvaćen od strane Ministarstva finansija , iste te političke stranke nisu prihvatile. Takođe, već je ukazano da se Dječji vrtić Vukovar 1 nije držao finansijskog plana za 2015. godinu i da je u velikom broju slučajeva došlo do probijanja budžeta u iznosima od 120 do 350 odsto, dok se Dječji vrtić Vukovar 2 držao i rukovodio u poslovanju finansijskim planom.Takođe, SDSS ima saznanja da je Gradu Vukovaru, iako je ostvario neprimereno kratak rok od jednog dana za dostavu dokumentacije, Dečji vrtić Vukovar 2 urudžbirao oko jednog ku
bnog metra kopiranih finansijskih dokumenata.Isto tako, poznato je da su većnici SDSS-a postavili pitanje zašto, suprotno Odluci Grada Vukovara, gradske službe ne dozvoljavaju upis srpske dece po povlaštenoj ceni te se sada to prebacuje na teret srpske zajednice”, navodi se u saopštenju.
“Posebno osuđujemo insinuacije o postojanju finansijske koristi istaknutih članova SDSS-a u vezi Dječjeg vrtića Vukovar 2. Pozivamo SNS da imenuje navedene osobe te verujemo da će se u tom slučaju suočiti i s krivičnom prijavom za klevetu te da će se dokazati neosnovanost takvih tvrdnji.
Pozivamo sve klubove većnika političkih stranaka u Gradu Vukovaru, da jednako tretiraju gradske ustanove i da se suzdrže od širenja pompeznih neistina i dezinformacija, spominjanjem DORH-a.
Smatramo potrebnim da se Gradska uprava uključi u zajedničko rešavanje ovog problema kako bismo svoj deci Vukovara osigurali ravnopravan i kvalitetan razvoj.” – navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar Đorđe Čurčić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.