24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ministar Tolušić u Vukovaru

2 min read

SAM_9721

U okviru radne posete Vukovarsko-sremskoj županiji, ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Tomislav Tolušić sastao se danas u Palati Srem sa vukovarsko-sremskim županom Božom Galićem, gradonačelnicima i načelnicima opština te predstavnicima razvojnih agencija. Vukovarsko-sremska županija je jedna od najboljih u Hrvatskoj kada je reč o provedenim i pripremljenim projektima prema fondovima Evropske unije, rekao je nakon sastanka ministar Tolušić.

“Što se tiče pripreme i provođenja projekata koji se finansiraju iz fondova EU Vukovarsko-sremska županija je jedna od najboljih u Hrvatskoj. O tome govori i činjenica da se već danas može započeti realizacija projekata vrednih više od milijardu kuna”, rekao je ministar, ali nije zadovoljan iznosom koji je Hrvatska prošle godine povukla iz fondova Evropske unije.

“Hrvatska je prošle godine iz EU fondova povukla 556 miliona eura što je nedovoljno jer bi realno godišnje trebali povlačiti između milijarde i milijarde i po eura. Ove godine u planu nam je da povučemo negde oko milijardu eura, iako tu ovisimo o nekim stvarima koje su dogovarale prošlih godina, ali već sledeće godine to mora biti debelo preko toga iznosa”, rekao je Tolušić.

Vukovarsko-sremski župan Božo Galić je zadovoljan razgovorom s ministrom. Kao najvažnija područja za razvoj županije naveo je poljoprivredu, drvnu industriju i gradnu kanala Dunav-Sava.

Župan je rekao da prošla Vlada nije imala sluha za istok Hrvatske i da neki ministri nkada nisu posetili Vukovarsko-sremsku županiju.

Nakon sastanka, ministar Tolušić je posetio BIC-Preduzetnički inkubator u vukovarskoj privrednoj zoni te obišao radove u Borovu naselju u okviru projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture u gradu Vukovaru”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.