22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SNS:Izveštaj vrtića nerealan

2 min read

sns logo

Povodom neusvajanja finansijskog izveštaja Dečjeg vrtića Vukovar II, na jučerašnjoj sednici Gradskog veća Vukovara, saopštenjem za javnost oglasila se i Srpska narodna stranka čiji većnik nije podržao finansijski izveštaj ove predškolske ustanove, u kojoj se vaspitno-obrazovni rad odvija na srpskom jeziku i pismu.
 
U saopštenju se podseća da je većnik SNS-a Nebojša Bajić obavljao dužnost člana Upravnog veća Dečjeg vrtića Vukovar II i da je upoznat s poslovanjem same institucije i, kako tvrde, svim nelogičnostima u poslovanju, pa i nerealnim izveštajem koji je ponuđen gradskom veću na usvajanje.
 
“Pojedini većnici SDSS-a ujedno su i članovi Upravnog odbora te pružaoci usluga vrtiću. Zato ne čudi gorljiva odbrana neobranjivog, motivisana isključivo finansijskom korišću” tvrde i poručuju iz SNS-a.
 
Takođe, apeluju na predsednika Gradske organizacije SDSS-a Vukovar Đorđa Ćurčića da preispita rad kluba većnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom veću. Traže i da se posebno preispita angažman većnika te pojedinih bivših i sadašnjih, istaknutih članova SDSS-a u samom vrtiću Vukovar II.
 
“Sve dok je sitno politikanstvo pojedinaca involvirano u rad institucije, opstanak vrtića je ugrožen”, zaključuje se u saopštenju iz Informativne službe SNS-a.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.