Info plus 01.03.2016.

Spread the love

info plus-slider

U SDSS-u smatraju da su razlozi neusvajanja finansijskog izveštaja Dečjeg vrtića Vukovar II, u kojem se vaspitno-obrazovni rad odvija na srpskom jeziku i pismu, isključivo političke prirode, zbog čega su napustili jučerašnju sednicu vukovarskog Gradskog veća, potvrdio je u telefonskoj izjavi za Radio Borovo predsednik Kluba većnika te stranke Dejan Drakulić. I zamenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske zajednice Srđan Milaković smatra da je odluka većine u gradskom veću zabrinjavajuća. Donosimo i reakcije Srpske narodne stranke i Hrvatske demokratske zajednice.
Vlada će učiniti sve što je potrebno da se obnova u poplavi stradalog područja županjske Posavine što pre završi i da se tamošnjem stanovništvu omogući normalan život, poručili su u Drenovcima ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević.
Vukovarsko lutkarsko proleće biće održano od 14. do 19 marta. U Vukovarsko-sremsku županiju dolazi 15 pozorišnih grupa, koje će izvesti 84 predstave, najavljeno na konferenciji za novinare u Vukovaru.