15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDSS napustio sednicu

2 min read

SDSS_logo

Povodom današnje sednice Gradskog veća Grada Vukovara na kojoj nije usvojen finansijski izveštaj Dečjeg vrtića Vukovar 2 saopštenjem za javnost oglasio se Klub većnika SDSS-a u Gradskom veću. 

“Na 19. sednici Gradskog veća Grada Vukovara na kojoj su većnici trebali usvojiti finansijske izveštaje Dečjih vrtića Vukovar 1 i 2 većnici HDZ-a, HKS-a i većnik SNS-a Nebojša Bajić, nisu dali podršku finansijskom izveštaju Dečjem vrtiću Vukovar 2 u kojemu se vaspitanje i obrazovanje održava na srpskom jeziku i pismu.

Kako je neusvajanje finansijskog izveštaja izvedeno bez ikakve valjane i suvisle argumentacije i primenom dvostrukih standarda Klub većnika SDSS-a bio je primoran da u znak protesta napusti 19. sednicu Gradskog veća dajući time do znanja da se protivi ovakvoj praksi.

Ističemo da je i Dečji vrtić Vukovar 1 poslovnu godinu završio s finansijskim gubitkom i pored toga što mu je iz gradskog budžeta ranije isplaćeno 90 odsto sredstava, dok je Dečjem vrtiću Vukovar 2 isplaćeno svega 67 odsto budžetskih sredstava. To međutim, nije bila nikakva prepreka da finansijski izveštaj Dečjeg vrtića Vukovar 1 ipak bude usvojen.

Iz svega navedenog uočava se moguća namera vladajuće pozicije i poslušnika u gradskom veću da destabiliziraju ovu manjinsku ustanovu s mogućim krajnjim ciljem smene aktualnog rukovodstva pa možda i gašenje ove ustanove”, navodi se između ostalog u saopštenju Kluba većnika SDSS-a.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.