13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nova većnica SDSS-a

2 min read

gradsko vece vukovar

Mirjana Oreščanin je postala nova većnica SDSS-a nakon što je na početku današnje sednice Gradskog veća Vukovara  položila zakletvu. Mirjana Oreščanin je u Gradskom veću Vukovara zamenila stranačkog kolegu Miroslava Mikerevića koji se povukao iz ličnih razloga.

SDP je pre sednice zatražio dopunu dnevnog reda kako bi većnici raspravljali o odluci gradonačelnika Ivana Penave da na predlog Upravnoga veća izabere novu direktoricu Gradske biblioteke Vukovar. SDP i HNS smatraju da ta odluka nije u ingerenciji gradonačelnika, nego Gradskog veća s čime se većina većnika nije složila pa predlog nije usvojen jer je dobio svega 5 glasova većnika tih stranaka.

Većnici su većinom glasova dodelili novčana sredstava trima udruženjima iz područja kulture, jednoglasno prihvatili financijski izveštaj Dečjeg vrtića Vukovar 1, dok izveštaj Dečjega vrtića Vukovar 2 nije prihvaćen. Za izveštaj je glasalo 8 većnika SDSS-a, SDP-a i HNS-a, protiv je bilo dvoje većnika HKS-a i većnik SNS-a dok su većnici HDZ-a, HDSSB-a i Bandić Milan-Stranke rada i solidarnosti bili suzdržani.

Nakon glasanja većnici SDSS-a su napustili  sednicu  smatrajući da su na delu dvostruki standardi u odnosu prema gradskim ustanovama.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link