15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Šest dana nezaboravnog druženja

4 min read

SAM_9702

Pioniri i juniori Fudbalskog kluba Sloga iz Borova sinoć su doputovali s Kopanika gde su proteklih šest dana boravili na 18. Međunarodnom zimskom festivalu dečje rekreacije. Organizator ovog festivala je Asocijacija “Sport za sve” iz Beograda, na čiji se poziv odazvala i Uprava borovske Sloge. “Uspeli smo u pregovorima s organizatorom da početnu cenu smanjimo na pola, fudbalski klub Sloga je dodatno za svako dete izdvojio po 100 kuna, tako da je ukupan trošak za roditelje bio 65 eura za šest punih pansiona i sve one sadržaje koje je program uključivao”, rekao je predsednik kluba Srđan Jeremić dodajući da je troškove prevoza do Kopaonika finansirala opština Borovo. Mladi borovski fudbaleri, njih 17, koje su sinoć ispred prostorija kluba dočekali roditelji i članovi Uprave, utiske s Kopaonika podelili su i s nama.

“Bilo je odlično, puno dece, puno cura, puno aktivnosti, lepih druženja. Hotel je bio odličan, sve pohvale za oranizaciju. Imali smo takmičenja u raznim sportovima kao što su fudbal i odbojka sa pilates loptama. Upoznali smo dosta prijatelja, razmenili brojeve telefiona, adrese s fejsbuka, instagrama i drugih društvenih mreža. Išao bih ponovo, odmah sutra”, rekao nam je Ognjen Dragić. “Svako jutro smo imali pozdrav suncu s vežbama, posle toga doručak, zatim sportske aktivnosti, ručak, popodne smo gledali film, a nakon večere druženje i odlazak u diskoteku, dodao je Stefan Anđelković. “Stekli smo dosta prijatelja, meni je bilo super, jedino je šteta što nije bilo snega i skijanja”, kaže Strahinja Višekruna. Zajedno s pionirima i juniorima borovske Sloge i njihovim trenerom Sašom Mitrovićem na Kopaoniku je bio i načelnik Zoran Baćanović.

“Bilo je ovo šest nezaboravnih dana druženja s vršnjacima iz Republie Srpske, Crne Gore, Slovenije i Srbije kao domaćina. Ukupno je bilo oko 190 učesnika. Festival je imao lepu zamisao, pre svega da se šire poznanstva među decom, da se potiče rekeacija kako bi mladi manje vremena provodili u kući , a više na otvorenom prostoru. Festival je imao i takmičarski karakter. Iako je to bilo simbolično, izazvao je rivalitet kod dece. Među 17 ekipa, naše dve ekipse su se plasirale na 10. i 12.mesto. S obzirom da smo prvi put bili tamo i da je bilo nekih disiciplina u kojima su učestvovale curice, mi nismo mogli da se takmičimo u tim disciplinama pa su tu izostali neki bodovi, ali smatramo da je ovaj festival uspešno protekao i što se tiče naših pionira i kompletne organizacije”, rekao nam je načelnik Baćanović.

Međunarodni zimski festival dečje rekreacije okuplja decu uzrasta do 14 godina pod devizom “Zdravlje, znanje, zabava”, istakao je u izjavi za Radio Borovo Petar Stakić, direktor Asocijacije “Sport za sve” iz Beograda. “Radi se o jednom specifičnom festivalu koji treba da približi decu tog uzrasta.Nažalost ove godine nismo imali dovoljno snega, ali je sigurno da smo i u ovom “zelenom” programu uspeli da ispunimo dečji dan. Čast mi je i zadoovljstvo bilo da je FK Sloga po prvi put bila s nama, a nadam se da će od sada biti svake godine”, rekao je Stakić i zahvalio Upravi za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije koja je sufinansirala troškove programa za desetoro dece iz Borova i desetoro dece iz Banjaluke.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link