13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Tražila se karta više

3 min read

Jandrino jato

U Borovu je u subotu održano Krajiško veče na kojem je nastupila poznata grupa Jandrino jato. Druženje više od 250 ljubitelja krajiškog melosa organizovalo je Veće srpske nacionalne manjine opštine Negoslavci.

“Cilj ovog našeg okupljanja je da ovo malo Srba što je preostalo na ovom području ima neku priliku da se druži, da očuva svoju tradiciju i identitet.Spojili smo ugodno s korisnim tako da će sav prihod sa zabave biti usmeren prema Kulturno-umetničkom društvu “Bekrija” iz Negoslavaca, da bi ta naša deca imala neki smisao postojanja i življenja na ovim prostorima”, kaže Biljana Pejić, predsednica Veća. Za Krajiško veče tražila se karta više.

“Jandrino jato je izazvalo veliki interes. Nažalost zbog ograničenog broja mesta nismo mogli pustiti više karata u prodaju, ali se nadamo da ćemo ovo ponoviti i to na otvorenom prostoru tako da će puno više posetilaca imati priliku da dođe”, kaže Biljana.

Jandrino jato već 30 godina neguje pesme posvećene zavičaju. Izdali su 15 albuma sa 150 pesama od kojih su najpopularnije Knine grade i tvrđavo stara, Milice kćeri, Malo Slađa malo Zorka i druge. Na čelu grupe koja broji četiri člana je Damir Damjanić.

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo večeras ovde u Borovu. Mi smo tamo gde naš narod želi da sačuva tradiciju, izvornost i postojanje. Tu smo da damo neki svoj doprinos. U Borovu smo prvi put, ali u drugim delovima Hrvatske često nastupamo. Bili smo nedavno u Zagrebu, a leti nastupamo u našim manastirima Krupa i Krka. Gde god nas pozovu, rado se odazivamo”, kaže Damjanić koji za razliku od ostalih članova nije prvi put u Borovu. Saznali smo da Damjanića za ovaj kraj veže i sport što nam je u razgovoru i potvrdio.

“Istina je, igrao sam košarku ovde u Borovu od 1985 do 1987 godine. Poznajem ovaj kraj i zato mi je još veća čast što nastupamo ovde”, rekao nam je vođa Jandrinog jata.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link