18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pretučen zbog pesme

3 min read

okucani

Mladić srpske nacionalnosti iz Pakraca napadnut je u noći između petka i subote u jednoj kafani u Okučanima pošto je pustio pesmu koja je jednom od gostiju zasmetala, prenosi Tanjug pisanje “Jutarnjeg lista”.

“Dobio sam šakom u lice. Pokušao sam se braniti, ali nisam dugo izdržao, posebno nakon što sam dobio kolenom u glavu. Ne sećam se tacno šta se posle događalo. Osvestio sam se tek napolju nakon što mi je u pomoć priskočio prijatelj, inače Hrvat”, rekao je Jovan Matijević (23) za “Jutarnji list”.

Njegov dugogodišnji komšija i prijatelj Daniel kaže da nisu nikom smetali i da nisu hteli probleme.

“Napali su ga jer je Srbin, ali uspeo sam da ih nagovori da prestanu”, rekao je Daniel.

Kako “Jutarnji” navodi, Jovan je u napadu zadobio povrede lica i modrice na oba oka, i jedno oko mu se potpuno zatvorilo, a očevici napada potvrdili su ovom listu da je došlo do tuče.

Oni su, međutim, negirali da se radi o mržnji prema nacionalnoj manjini i tvrde da je mladić pretučen jer “njegovo ponašanje nije priličilo zemlji u kojoj se nalazi”.

Na pitanje o kojoj pesmi se radi, očevici incidenta kratko su rekli: “Ne sećamo se pesme, ali gde je našao baš nju?”

U policiji su rekli da su primili dojavu o fizičkom sukobu koji se dogodio dvadesetak minuta nakon ponoći, u noći između petka i subote, a u kojem je učestvovalo više osoba i da istražuju okolnosti događaja

“Mladić je zadobio lakše telesne povrede, koje se ne gone po službenoj dužnosti, ali ako se utvrdi da je reč o sukobu na nacionalnoj osnovi, počinitelji će biti krivično prijavljeni zbog zločina iz mržnje”, rekla je portparolka PU Ivana Radić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.