22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Izrada Intervencijskog plana

2 min read

izrada intervencijskog plana

U Gradskoj većnici grada Vukovara juče je održan promocijski sastanak s potencijalnim partnerima za izrađivanje Intervencijskog plana u sklopu Programa integrisane fizičke, privredne i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Vukovar je jedan od pet gradova obuhvaćenih Programom koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Uz Beli Manastir, Benkovac, Petrinju i Sinj, Grad Vukovar će na raspolaganju imati gotovo 25 miliona evra, koje će usmeriti na projekte definisane Intervencijskim planom.

S ciljem što efikasnije i kvalitetnije izrade Intervencijskog plana, predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora aktivno će se uključiti u izrađivanje plana te će na osnovu njihovih smernica Grad Vukovar odlučiti o prioritetnim projektima koje će finansirati.

Pročelnica Upravnog odeljenja za privredu, poljoprivredu i međunarodnu saradnju Marijana Grubišić održala je sastanak s 50-ak predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora te ih upoznala s programom i obavezama partnera. Veliki broj učesnika iskazao je interes za učešće u izrađivanju Intervencijskog plana što je odličan pokazatelj da Vukovar ima želju i snagu za napredak u svim sektorima društva, navedeno je na internet stranicama Grada.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.