22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Oštre osude incidenta

2 min read

SAM_9674

Zajedničko veće opština, Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije i Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara oštro osuđuju incident koji se dogodio u jutarnjim časovima, 14.02.2016. u Vukovaru.

“Smatramo da se ovakvi pojedinačni incidenti i sukobi koji su se i ranije dešavali, i pripadnicima srpske zajednice, ne smiju koristiti u dnevno-političke svrhe, a pogotovo je neprihvatljivo da se odgovornost za takve incidente prebacuje bilo kojoj zajednici ili organizaciji.

Pozivamo sve relevantne institucije, medije i pojedince u Republici Hrvatskoj da se suzdrže od podizanja tenzija i stvaranja netrpeljivosti prema srpskoj nacionalnoj manjini, a takođe i sve građane Vukovara, političare i društveno odgovorne institucije u gradu Vukovaru pozivamo na suzdržanost i toleranciju za daljnji suživot bez nasilja i netrpeljivosti.

Izražavamo žaljenje i saosećanje sa nastradalim građaninom Vukovara, nadamo se da ovaj događaj neće ostaviti veće posledice na njegovo zdravlje i želimo mu brz oporavak”, navodi se u zajedničkom saopštenju Zajedničkog veća opština, Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije i Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara koje su potpisali predsednici ovih institucija srpske zajednice Dragan Crnogorac, Svetislav Mikerević i Dejan Drakulić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.