Matijević deli otkaze

petar matijevic
Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duvanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDiV) upozorio je da je srpski preduzetnik Petar Matijević nakon kupovine dve poljoprivredne zadruge u istočnoj Slavoniji najavio otpuštanje gotovo 60 odsto zaposlenih.
Matijević, kojeg nazivaju i “srpskim kraljem mesa” od hrvatskog preduzetnika Envera Moralića u novembru prošle godine kupio je Poljoprivrednu zadrugu Negoslavci i Poljoprivrednu zadrugu Jankovci s farmama, skladištima, mehanizacijom i ukupno 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta čime je, kako se navodi u saopštenju PPDiV-a, postao najvećim vlasnikom poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj. Sindikat navodi kako je 11 radnika u Negoslavcima već dobilo otkaz, a da se ista sudbina sprema i za 28 zaposlenih u Jankovcima, što je 60 odsto od ukupnog broja zaposlenika.
“Osuđujemo ovakav potez gospodina Matijevića. Ovakvo šta niti jedan preduzetnik u Hrvatskoj nije radio, iako smo mi u sindikatu PPDiV već svašta doživeli”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik sindikata Šimo Orešković, te se najavljuje da će sindikat preduzeti sve kako bi zaštitio svoje članove.