17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Skupština borovskih penzionera

3 min read

WP_20160217_004

Sinoć je u Domu penzionera u Borovu održana godišnja, izveštajna skupština Udruženja penzionera Borovo. Usvojen je izveštaj o radu od 1. marta 2015.godine, kada je tadašnja podružnica u sastavu Udruženja penzionera “Zapadni Srem” registrovana kao Udruženje penzionera Borovo do 31. decembra prošle godine, finansijski izveštaj i izveštaj Nadzornog odbora, koji nije utvrdio nepravilnosti u radu. Takođe, usvojen je plan i program rada i finansijski plan za ovu godinu, u ukupnom iznosu od 49 hiljada kuna, od čega je 20 hiljada kuna redovna godišnja dotacija Opštine Borovo.
 
Iako je jedno od najaktivnijih i najvećih borovskih Udruženja, s više od 270 članova, u planu je i dalje povećanje članstva, ističe predsednica Udruženja Milica Popadić. Pozdravila je i obećanja predstavnika lokalne samouprave, da će prostor nekadašnje Stare škole, odnosno Doma penzionera, zaštićenog kulturnog dobra, u dogovoru s vlasnikom – Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Borovo, biti adaptiran i proširen. Reč je o višenamenskom prostoru koji, podsetimo, dele borovski penzioneri, atifašisti i šahisti. Zahvalila se i Opštini Borovo na povećanju dotacije sa 15 hiljada na 20 hiljada kuna godišnje. 
 
Uz organizaciju kulturno-zabavnog života i obeležavanje značajnih datuma, prioritet i u ovoj godini biće akcije u sklopu ekonomsko-socijalnog programa, nabavka ogrevnog drveta i živežnih namirnica po povoljnim cenama i uz otplatu na rate te zdravstveno-humanitarne aktivnosti, koje uključuju kontrolu nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska svake srede, odlazak u banje i na more tokom godine i obilazak starijih i nemoćnih članova.
 
Sinoćnoj skupštini borovskih penzionera prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, načelnik Zoran Baćanović, njegov zamenik Duško Drobić i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić, generalni sekretar SDSS-a Danko Nikolić, zamenik vukovarsko-sremskog župana iz redova srpske zajednice Đorđe Ćurčić, predstavnici borovskih ustanova, institucija i udruženja te podružnica u sastavu Udruženja penzionera “Zapadni Srem”. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.