23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Erdut turističko odredište 2016

2 min read

SAM_9592

U februarskom broju časopisa “Vikend van Zagreba”, opština Erdut je predstavljena kao turističko odredište 2016. Magazin će se, inače, deliti na Sajmu turizma u Beogradu, kao najvećem turističkom događaju u Srbiji i centralnom turističkom događaju u regiji, koji će biti održan od 18. do 21.februara.

“Opština Erdut, oblika rukavice, nalazi se na svojevrsnom poluostrvu na Dunavu, na krajnjem istoku Republike Hrvatske. Uljuljkana talasima Dunava na istoku i Drave na severu, kao da je za nju čuvano najviše sunca, najblaži vetrovi, plodni vinogradi i voćnjaci, pitomi predeli. Multikulturalnost, sportovi na Dunavu i Dravi, običaji i spomenici iz prošlosti uz prepoznatljiva vina, ono je što ovu opštinu čini posebnom”, navodi se u tekstu popraćenom brojnim fotografijama uz poziv turistima da posete ovu opštinu gde će ih, kako ističu, dočekati ljubazni domaćini koji časte svoje goste ukusnim delicijama, od čobanca i fiš-paprikaša do kulena, slanine, krvavice i čvaraka, svežeg sira s kajmakom, mladim lukom i sušenom tucanom paprikom.

Autor teksta takođe poziva turiste da uživaju u tišini i oazi mira dvadesetak seoskih domaćinstava, da se provozaju turističkom rutom Dunav- EuroVelo 6, da posete marijansko svetište u Aljmašu, Dane vina i turizma u Dalju, Sajam cveća u Dalj-planini, Dane trešanja u Erdutu, Ribarsku noć u Aljmašu i druge manifestacije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.