13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kuća za “dž”

3 min read

Screenshot-from-2016-02-02-14-15-24_(1)

Za one koji bi da pobegnu iz grada ili jednostavno nemaju gde da stanuju, pojavila se idealna ponuda u multikulturalnom selu Jaša Tomić u Vojvodini, koje se graniči sa Rumunijom, prenosi mondo.rs.
 
Kuća iz bajke na raspolaganju je svima koji ispune samo dva uslova: da budu u braku i da žele da obrađuju zemlju, javljaju vojvođanski mediji.
“Ustupamo kuću sa velikom baštom koja se nalazi u centralnim ulicama sela Jaša Tomić. Kuća je renovirana i ima kupatilo, kuhinju, dve spavaće sobe. Između spavaće sobe i kuhinje, nalazi se velika peć na drva. Kompletno je opremljena svim potrebnim pokućstvom, ali nema telefon i TV. Kuća ima sopstveni bunar na 100 m dubine i priključena je na električnu mrežu”, rekli su iz domaćinstva koje sarađuje sa organizacijom WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), koja se bavi razmenom mladih ljudi širom sveta koji bi da se volonterski bave organskom proizvodnjom.
 
Kako su dodali vlasnici kuće, od zainteresovanih se očekuje da sami plaćaju troškove struje, obrađuju baštu ispred kuće i da prinos s njima dele na pola, javlja NMR Info Internet portal opštine Sečanj i regiona Vojvodine.

“Mi u bašti godinama gajimo organske proizvode, uglavnom od sopstvenog semena pa očekujemo da stanari neguju zemlju i da je ne prskaju hemijom. Ove godine, obavićemo prolećnu pripremu za sejanje sami, kao i prvu setvu. Pored ove kuće sa baštom imamo još jednu kuću u blizini u kojoj gajimo stoku: krave, mangulice, ovce, podunavske guske, patke, koke. Ukoliko postoji interesovanje i za tako nešto, možemo da se dogovorimo “, istakli su oni i dodali da u selu pored Srba stanuju i Mađari, Romi i Grci, uglavnom pravoslavne i katoličke veroispovesti, a da u blizini protiče reka Tamiš koja je plovna, idealna za pecaroše i letnje kupače.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link