Pomoć za manastir Krka

DSCF1841

Tona mesa i mesnih prerađevina otpremljena je prepodne iz mesnice “Bođirković” u Borovu put Bogoslovije “Sveta Tri Jerarha” manastira Krka kod Knina. Reč je o humanitarnoj akciji koju po 15 put organizuju Samostalna demokratska srpska stranka, Zajedničko veće opština, kao i veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, Grada Vukovara i opština Borovo, Trpinja, Negoslavci, Markušica i Erdut.
 
Humanitarnu pomoć preuzeo je jeromonah Heruvim, profesor Bogoslovije “Sveta Tri Jerarha” koja je prošle godine proslavila veliki jubilej – 400 godina od osnivanja. Bogosloviju danas pohađa 48 polaznika, a donirana hrana biće biće dovoljna za potrebe manastirske kuhinje tokom drugog školskog polugodišta.
 
Vrednost donirane hrane je 15 hiljada kuna, kaže koordinator ovogodišnje akcije Dušan Jeckov, predsednik Županijske organizacije SDSS-a Vukovarsko-sremske županije i načelnik opštine Negoslavci, koji se zahvalio svima koji su i ove godine učestvovali u humanitarnoj akciji za manastir Krka.