15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pronatalitetna politika u Erdutu

3 min read

natalitet 1

Mlade roditelje s područja opštine Erdut, odnosno svako novorođenče Opština Erdut darivaće sa dve hiljade kuna. Naime, Opština Erdut i ove godine je u okviru Mera pronatalitetne politike, u svom budžetu osigurala dar za svako novorođeno dete, s prebivalištem na području opštine Erdut. Reč je o jednokratnoj podršci, a poziv je upućen roditeljima dece rođene u 2016. godini.
-Raduje nas podatak da se u poslednjih nekoliko godina rađa i više od 50 beba godišnje, što je u odnosu na period od pre nekoliko godina pozitivan pomak od nekih 30 ili 40 odsto. To je samo jedna od mera socijalne politike kojima pomažemo mladima i njihovim roditeljima. Opština Erdut oduvek je socijalno osetljiva i brine se o svim kategorijama stanovnika. Osim o socijali, starim i bolesnim i ova mera je, uz sufinansiranje prevoza učenika, rada vrtića i nagrađivanja u obrazovanju, doprinos ostanku mladih u našim selima, kako bi doprineli njihovom razvoju – rekao je za “Glas Slavonije” opštinski načelnik Jugoslav Vesić. Dodao je da su za nagrade studentima krajem prošle godine proveli konkurs u vrednosti 50.000 kuna, kako bi nagradili njihov uspeh.
Dodatno u sklopu takvih mera Opština, s prevoznicima, državom i Osječko-baranjskom županijom, sufinansira pun iznos prevoza pa tako ni jedan učenik srednje škole ne plaća kartu. Pomažu i studentima u prevozu, uz subvenciju od 20 do 25 odsto cene karte.
U Opštini navode kako mladi roditelji trebaju za novčanu podršku novorođenima priložiti detetov rodni list, dokument o OIB-u deteta, uverenje o prebivalištu, fotokopiju štedne knjižice na ime deteta, fotokopiju lične karte jednog od roditelja, a dokumente treba dostaviti u Opštinu Erdut, u Dalju, Ulica bana Josipa Jelačića 4, soba broj 6, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, ili poslati poštom na navedenu adresu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link