17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ljubav nek’ se širi

2 min read

DSCF1798

Liturgijom u hramu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana u Borovu i Svečanom akademijom u školskoj sportskoj dvorani, u Borovu je obeležen veliki crkveni i narodni praznik Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i školske slave.
 
Program je otpočeo Himnom Svetom Savi u izvođenju školskog hora. Nakon pozdravnih reči i obraćanja direktora škole Tihomira Jakovljevića, obred osvećenja slavskog kolača i žita obavili su borovski sveštenici, protojerej – stavrofor Čedo Lukić, protojerej Milenko Grebić, jerej Marko Šukunda i protođakon Dragan Serdar. Direktoru, zaposlenima i učenicima Osnovne škole Borovo školsku slavu je čestitao prvi borovski paroh Čedo Lukić.
 
Ovogodišnji školski kum bio je Branko Dimitrijević, koji je kumstvo preuzeo od prošlogodišnjeg kuma Duška Drobića.
 
I ovogodišnji Svetosavski program pripremili su učenici i nastavnici Osnovne škole Borovo – Radojka Tolić, Dragan Rakazović, Maja Erić, Slobodanka Moguš i Ljiljana Ajduković.
 
U izjavi za Radio Borovo direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević rekao je da je Savindan u toj obrazovnoj ustanovi najsvečaniji dan u školskoj godini, a učenicima , njihovim roditeljima i čitavoj zajednici poručio “da se držimo utabanih staza i nasleđa koje nam je ostavio Sveti Sava, da volimo svoj narod, poštujemo druge i da znamo ko smo, šta smo i gde pripadamo”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.