12/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Prevencija cyberbullinga

2 min read

SAM_9586

Policijska uprava vukovarsko-sremska i Grad Vukovar u saradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom i uz podršku Direkcije policije, danas su u Vukovaru organizovali niz preventivnih aktivnosti na temu vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija, takozvanog “cyberbullinga”.

“Radimo čitav jedan set preventivnih aktivnosti, najpre interaktivne radionice u školama i to zajedničkim snagama policije, školstva i organizacija civilnog društva. Šta je cyberbulling, koje su sve vrste takvog nasilja, mladima treba objasniti. Treba im objasniti kakav je to problem i kakav je problem biti žrtva”, kaže Sandra Veber iz Direkcije policije i dodaje da su u centru pažnje mladi u dobi od 13 do 15 godina koje žele osnažiti i ojačati da ne budu prevareni u tom virtualnom svetu i da ne postanu žrtva nasilja.

Program aktivnosti je započeo predavanjima o prevenciji vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija u tri vukovarske osnovne škole : Dragutina Tadijanovića, Nikole Andrića i Antuna Bauera, nakon čega su učenici 7. i 8. razreda u Hrvatskom domu Vukovar pogledali predstavu „Ko ti je kriv?“ koju je režirao Ivan Kristijan Majić. Predstava se dotiče aktuelne problematike vršnjačkog nasilja, odnosno nasilja među mladima, kao i nasilja među mladima putem modernih sredstava komunikacije, ponajpre putem društvenih mreža te pruža jasnu poruku da se nasilje ne isplati i da nasilje nije rešenje problema.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.