21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Tim’s Team

3 min read

Tihomir Oreskovic
Mandatar Tihomir Orešković u podne je objavio službeni popis imena ministara u novoj Vladi. 

Ovo bi trebalo da bude sastav nove Vlade Republike Hrvatske; premijer Tihomir Orešković, prvi potpredsednik Tomislav Karamarko iz HDZ-a , a potpredsednik MOST-ov Božo Petrov. 

Za ministra finansija predložen je Zdravko Marić, menadžer iz Agrokora, za ministra MORH-a Josip Buljević, savetnik predsednice Republike, za ministra spoljnih poslova Miro Kovač, međunarodni sekretar HDZ-a, a za ministra pravosuđa Ante Šprlje, sudija iz Metkovića. 

Ministarstvo uprave trebalo bi da vodi Dubravka Jurlina Alibegović s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Ministarstvo privrede Tomislav Panenić, načelnik Opštine Tompojevci, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije, Ministarstvo preduzetništva Darko Horvat, predsednik međimurskog HDZ-a, a Ministarstvo rada i penzionog sistema Nada Šikić, predsednica HDZ-ovog Odbora za penzionere, penzioni sistem i socijalnu politku. 

Na čelu ministarstva saobraćaja trebalo bi da bude Oleg Butković, gradonačelnik Novog Vinodolskog. Ministarstvo poljoprivrede trebalo bi da vodi Davor Romić, s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a turizma Anton Kliman, preduzetnik i potpredsednik istarskog HDZ-a.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode trebalo bi preuzme Slaven Dobrović, sa zagrebačkog Fakulteta mašinstva i brodogradnje, građevinarstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, načelnik opštine Nerežišća, a branitelja Mijo Crnoja, penzionisani pukovnik. 

Ministarstvo socijalne politike i mladih trebalo bi da vodi Bernardica Juretić, bivša direktorka Vladinog Ureda za suzbijanje zloupotrebe droga, a ministarstvo zdravstva Dario Nakić, bivši direktor zadarske Opšte bolnice. 

Na čelu ministarstva obrazovanja trebalo bi da bude Predrag Šustar, s Filozofskog fakulteta u Rijeci, a kulture Zlatko Hasanbegović s Instituta Ivo Pilar, istoričar i predsednik Nadzornog odbora Počasnog blajburškog voda. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova trebalo bi da vodi Vlaho Orepić, prvi zapovednik Ratne luke u Pločama i aktivista.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.