23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Info plus 15.01.2016.

2 min read

info plus-slider

Povodom 18 godina od završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema u Vukovaru je danas, u organizaciji Evropskog doma Vukovar, održana konferencija “Naučni osvrt na mirnu reintegraciju danas”. Učesnike konferencije je pozdravila i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je juče u Vukovaru otvorila svoju privremenu kancelariju. Istakla je da je neophodno pronaći nove puteve i modele suživota u delovima Hrvatske u kojima se još uvek osećaju posledice rata.

“Ljudima koji su stradali i žrtvama se moramo klanjati, i mi Srbi hrvatskim žrtvama, ali isto tako treba imati svest da je ovde bilo i stradanja Srba, ne njihovom voljom, ne njihovom krivicom, niti njihovim doprinosom”, rekao je saborski zastupnik i predsednik SNV-a Milorad Pupovac.

U svojoj privremenoj kancelariji u Vukovaru predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primala je i građane. U Palati Srem bio je i Fedor Paunović iz Vukovara, javni beležnik u penziji koji se već 19 godina bori za povrat nacionalizovane imovine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.