23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Predsednica stigla u Vukovar

2 min read

SAM_9554

Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je stigla u Vukovar i otvorila svoju privremenu kancelariju koja se nalazi u palati Srem, sedištu Vukovarsko-sremske županije. Predsednicu su dočekali vukovarsko-sremski župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa saradnicima, saborski zastupnici s područja županije, gradonačelnici i načelnici opština. Nakon himne i podizanja državne zastave predsednica je u obraćanju okupljenima , između ostalog, istakla.

“Ponajviše moramo razgovarati o budućnosti. Drago mi je što svaki put kad dođem vidim neki pomak, vidim kako Vukovar raste, vidim kako je Vukovar izvana sve lepši, sve uređeniji, ali ono što me žalosti jeste činjenica da iz Vukovara odlaze ljudi, iz Vukovara, iz Vukovarsko-sremske županije, iz Hrvatske. Imamo veliki problem odlaska mladih ljudi. Imamo ogroman zadatak svi mi osigurati uslove kako bi nam mladi ostajali na ovim prostorima jer šta je grad bez ljudi”, istakla je predsednica. Kolinda Grabar-Kitarović je poručila budućoj Vladu da veću pažnju posveti Vukovaru u koji kako je, istakla, treba još puno ulagati kako bi se unapredili uslovi života.

“Jer danas iste probleme u Vukovaru osećaju i Hrvati, i Srbi i predstavnici drugih nacionalnih manjina. Građani ovog grada zaslužuju bolje, a to se ne može u potpunosti ostvariti ukoliko Vlada ne posveti dovoljno pažnje ovom gradu. Duboko verujem i potičem hrvatsku vladu da posveti pažnju i Vukovaru i svim hrvatskim krajevima jer Hrvatska nije samo Zagreb. Hrvatska je i Vukovar, i Knin, i Dubrovnik, i Petrinja, i Pula i druga mesta. Doista verujem da je ravnomeran razvoj Hrvatske jedini preduslov da zadržimo ljude”, poručila je Grabar-Kitarović.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.