Info plus 14.01.2016.

info plus-slider

Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru otvorila privremenu kancelariju. U svom obraćanju apelovala na buduću Vladu da veću pažnju posveti Vukovaru u koji, kako je istakla, treba još puno ulagati, kako bi se unapredili uslovi života.

Predsednica je u svojoj privremenoj kancelariji primila predstavnike Zajedničkog veća opština koji su je upoznali s problemima pripadnika srpske zajednice u Vukovaru. Razgovaralo se o zapošljavanju, participaciji u telima javne vlasti, registraciji srpskih škola i ravnopravnoj upotrebi srpskog jezika i pisma u Vukovaru. Izjavu novinarima nakon sastanka dao je predsednik Zajedničkog veća opština Dragan Crnogorac.

U KBC-u Osijek pušten u rad najsavremeniji uređaj za magnetsku rezonancu, u hrvatskom javnom zdravstvenom sistemu.

Županijska organizacija SDSS-a Vukovarsko-sremske županije sinoć u Vukovaru organizovala doček Nove 2016.godine po Julijanskom kalendaru. Teška ekonomska situacija i masovno iseljavanje stanovništva, gorući su problemi koji opterećuju kako srpsku zajednicu, tako i većinski, hrvatski narod, ocenio u izjavi za Radio Borovo predsednik regionalne organizacije te stranke Dušan Jeckov. 

INFO PLUS 14.01.2016.U 17.00. by Radio Borovo on Mixcloud