VSNM i SDSS delili paketiće

sdss vecnici dele paketice

Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara darovalo je povodom Pravoslavne Nove godine poklon paketiće deci vukovarskih osnovnih škola koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku i pismu. Podeljeno je ukupno 375 paketića. Osim školske i dece koja pohađaju vrtiće, Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara obezbedilo je i dvadesetak paketića za decu slabijeg imovinskog statusa.

“Cilj nam je bio da obradujemo decu za Pravoslavnu Novu godinu, a sutra je i Sveti Vasilije Veliki. Želimo da skrenemo pažnju i na taj praznik. Vasilije Veliki je bio vrlo obrazovan i revnosan u veri. Cilj nam je bio da deca imaju jedan pozitivan primer i da ih podstaknemo da uče i da se obrazuju jer to jedini način i jedini put da osiguramo našu budućnost na ovim prostorima”, istakao je predsednik VSNM-a grada Vukovara Dejan Drakulić.

Danas su i većnici Gradskog veća Vukovara iz redova SDSS-a darovali mališane u Dečjem vrtiću Vukovar 2, u Vukovaru i Borovu naselju, u kojem se vaspitno-obrazovni program odvija na srpskom jeziku i ćirilici.

“Kao gradski većnici u gradu Vukovaru podelili smo 157 paketića. Od naše većničke naknade smo izdvojili sredstva i kupili paketiće za svu decu koja pohađaju vrtić Vukovar 2 ,u Borovu naselju i u Vukovaru”, rekao nam je Drakulić.