27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSNM i SDSS delili paketiće

2 min read

sdss vecnici dele paketice

Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara darovalo je povodom Pravoslavne Nove godine poklon paketiće deci vukovarskih osnovnih škola koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku i pismu. Podeljeno je ukupno 375 paketića. Osim školske i dece koja pohađaju vrtiće, Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara obezbedilo je i dvadesetak paketića za decu slabijeg imovinskog statusa.

“Cilj nam je bio da obradujemo decu za Pravoslavnu Novu godinu, a sutra je i Sveti Vasilije Veliki. Želimo da skrenemo pažnju i na taj praznik. Vasilije Veliki je bio vrlo obrazovan i revnosan u veri. Cilj nam je bio da deca imaju jedan pozitivan primer i da ih podstaknemo da uče i da se obrazuju jer to jedini način i jedini put da osiguramo našu budućnost na ovim prostorima”, istakao je predsednik VSNM-a grada Vukovara Dejan Drakulić.

Danas su i većnici Gradskog veća Vukovara iz redova SDSS-a darovali mališane u Dečjem vrtiću Vukovar 2, u Vukovaru i Borovu naselju, u kojem se vaspitno-obrazovni program odvija na srpskom jeziku i ćirilici.

“Kao gradski većnici u gradu Vukovaru podelili smo 157 paketića. Od naše većničke naknade smo izdvojili sredstva i kupili paketiće za svu decu koja pohađaju vrtić Vukovar 2 ,u Borovu naselju i u Vukovaru”, rekao nam je Drakulić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.