Rezultati akcije Mir i dobro

Mir i dobro

Iz godine u godinu preventivna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova „Mir i dobro“ koja se provodi u vreme božićnih i novogodišnjih praznika na području Vukovarsko-sremske županije daje dobre rezultate.

Reč je o akciji koja nizom preventivnih postupanja policije nastoji u praznično vreme održati povoljno stanje javnog reda i mira, a naglasak stavlja na sprečavanje zloupotrebe pirotehničkih sredstava. Ova 22. po redu akcija, provodila se od 15. decembra 2015. do 8. januara 2016. godine.

Za vreme trajanja akcije nijedna osoba nije smrtno stradala, dok su tri osobe (dve maloletne i jedna punoletna) lakše ozleđene, usled nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvom. Teže ozleđenih osoba nije bio.

Takođe, oduzeto je šest komada oružja, 36 komada različite municije i jedno eksplozivno sredstvo. Zbog neovlaštenog posedovanja oružja sankcionisane su dve punoletne osobe, jednom prekršajnom i jednom krivičnom prijavom.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske podsećaju da je upotreba pirotehničkih sredstava II i III razreda dopuštena isključivo u periodu od 27. decembra do 1. januara, a zabranjena je njihova upotreba u zatvorenim prostorijama.